Kéz

Nehogy besérülj!!!

Halló!

Ma is megnéztem a híradót és sok minden eszembe jutott. Nem lesz ez mindig így, hogy a napi híreket kommentálom, de lehet, hogy igen.

Tehát azt írok, amit akarok és akkor, amikor akarom és még pénzt sem kérek érte. Aki szokott írogatni az tudja, hogy ez milyen nagy szabadságot jelent. Talán csak maga a megjelenés az, ami beindítja az öncenzúrát, és mivel ezeket a sorokat mindenfajta helyesírási és stilisztikai szabályok be nem tartásával készítem, ezért egy kicsit Kriszta is megcenzúrázza mielőtt megjelenik. Nem engedi például, hogy indokolatlanul beleírjam a blogomba a pina és a fasz szót (háhá sikerült!).

Na de a híradó. Nagyon szeretem a hírműsorokat, mert le tudja vezetni az ember belső feszültségét. Annak idején a magyar tanárnőm azt mondta, hogy egy izgalmas regény vagy film levezeti az ember feszültségét, a híradó is ilyen. Például készül a vacsora, és amikor eléd teszik az ételt (nem velem történt meg, ez egy fiktív sztori), akkor látod, hogy a hús a sütés alatt elveszítette a nedvesség tartalmát és nagyon magas a pigment tartalma, tehát a barna igen sötét árnyalatában tündököl, és nem az a szar, omlós puha, hanem olyan jó kemény, hogy nem tudod megkülönböztetni a húst és a csontot. Tehát ha a párod leégeti a vacsorát, akkor bepöccensz, de nem teszel semmit, és ahányszor elrontja, az mind rakódik egymásra, egyre feszültebb leszel, aztán jön a megváltó hír a híradóban, hogy egy 42 éves nőt megvert a férje, mert nem csinált vacsorát. Megnyugszol (mármint akinek nem főz jól a párja), a verés hallatán, bár elítéled a nők elleni erőszakot, de mégis kiengeded a gőzt, ez egyfajta megváltás, minden főzni nem tudó nő bűnét megváltotta ez a 42 éves asszony. Köszönjük meg neki, alig várom már, hogy megverjenek egy politikust.

Amúgy van erre lehetőség, van Budapesten egy boksz klub, ahova lejárhatsz levezetni a fáradt gőzt, és ami legjobb, biztosítósok, bankárok, politikusok is lejárnak, úgyhogy ha szerencséd van…

Ami viszont nagyon felháborított, hogy az egyik hírben bemutattak fiatalokat, akik megölték a barátjukat kegyetlen módon, az ügyvédjük azzal magyarázta ezt, hogy rossz gyerekkoruk volt. ÉS? Kit érdekel, azért mert rossz gyerekkoruk volt, azért még nem kell ölni!! Nagyon sok embertől hallottam már, hogy ő nem tehet róla hogy hülye, hiszen sanyarú gyerekkora volt. Érthetetlen számomra, hogy felnőtt korukban emberek az önzőségüket miért ezekkel az indokkal magyarázzák, ráadásul még saját maguknak is. Sok sérült emberrel találkoztam (valamilyen szinten mindenki az), igazán sérültekkel és eddig sajnos még kevés jó tapasztalatom volt, az ilyen emberek nem tudják értékelni a jót, csak azokat, akik újból és újból „beléjük rúgnak”.

Megkérek minden sérült embert, mert valószínűleg ezt mindenki tudja magáról hiszen ezzel nyugtatja a lelkiismeretét, hogy segítsen a normális embereknek az emberi kapcsolatok szeretettel teli, igazságos kialakításához.

És hogy ne egy ilyen negatív dologgal zárjam mai blogomat, olvastam ma egy kedves kis történetet: A kisgyerek megkérdezi az apukáját: Apa, a fingot meglehet fogni? - Erre az apukája: Nem kisfiam! - A fiu erre: Akkor valószínűleg beszartam.

Viszonhallásra!Megosztás

Partnereink